Eat This

Sony brengt deze zomer in Japan een doorzichtige versie van de PlayStation 2 op de markt. Meest opvallend is de PS2 Ocean Blue, die een blauw, doorschijnend kastje zit. Daarnaast komt er ook een zwarte doorkijk-PS2. Elk van beide toestellen komt in een beperkte oplage van 500.000 exemplaren op de markt. De richtprijs van de console samen met een dvdafstandsbediening bedraagt 254 euro.Voorlopig zijn er geen plannen om het verzamelobject ook in Europa te lanceren.

Kdejager

BR>

@ @ @

Deze week maakte Sony ook bekend dat er tegen eind juli in Japan 10 miljoen PS2’s verkocht zullen zijn. De console heeft er in Japan dan precies twee jaar en drie maanden over gedaan om dit cijfer te bereiken.Wereldwijd zijn er al 30 miljoen PS2-spelcomputers verkocht.

@ @ @

Microsoft-topman Steve Ballmer heeft in een interview met het Japanse Nikkei News enkele woorden gelost over een mogelijke releasedatum voor de Xbox 2. De opvolger van de huidige spelconsole zou klaar zijn «voor het volgende WK voetbal ». En dit tornooi vindt plaats in 2006. Over de hardware-specificaties loste Ballmer geen details.Ondertussen zou - volgens het geruchtencircuit - volgend jaar eerst nog een Xbox-versie met mogelijkheden voor digitale video-opname verschijnen. De PlayStation 3 van concurrent Sony zou in 2005 op de markt komen.

@ @ @

Sega gaat binnenkort zwaar uitpakken met ‘Sonic The Hedgehog’. Het gamefiguurtje, dat nog steeds razend populair is bij de gamers, zal opduiken in maar liefst drie nieuwe games. De spellen zijn bestemd voor de GameCube- en de GameBoy Advance- consoles van Nintendo. De blauwe egel op speed zal de hoofdrol spelen in ‘Sonic Adventure 1’ en de ‘Sonic Mega Collection’ op de Cube en ‘Sonic Advance 2’ op de GBA. Precieze release-data zijn nog niet bekend.

@ @ @

De productie van ‘The Thing’ begint naar zijn einde te lopen. De makers van het horrorspel, gebaseerd op de gelijknamige film, hebben deze week een trailer (met gameplay-beelden) en een reeks nieuwe screenshots vrijgegeven. De bloederige en angstaanjagende actiegame ‘The Thing’ zal verschijnen op de PC, Xbox en PS2.Voorlopige releasedatum in Europa is 20 september.Het spel ziet er grafisch alvast indrukwekkend uit en kan misschien - in dezelfde sfeer - als een soort opwarmertje gezien worden voor ‘Doom III’. Download de trailer op:

, screenshots vind je hier:

@ @ @

Take 2 Interactive heeft een eerste patch uitgebracht voor ‘Grand Theft Auto 3’ (PC). De patch maakt komaf met een aantal kleinebugs die aanwezig waren in het spel. De download van de patch is slechts 1 megabyte groot. De file zelf en meer info vind je op het volgende adres: