Amerikaanse leger zet gratis topgame on line

Vanaf morgen 4 juli kunnen de gamers op een speciale site van het Amerikaanse leger gratis 'Operations', het eerste deel van het gamepakket 'America's Army' downloaden. Het gaat hier niet om een of ander flutspelletje, maar wel om een volwaardige oorlogssimulatie, gebaseerd op de 3D-engine van

Unreal

.

Kdejager

BR> De 3D-first person shooter wordt niet toevallig vrijgegeven op de Amerikaanse nationale feestdag. Met 'America's Army' wil het Amerikaanse leger de gamers laten kennismaken met échte oorlogssituaties «waar teamwork van groot belang is» en gelijktijdig via deze weg een aantal nieuwe rekruten winnen. Verwacht wordt dat het spel wel de nodige Amerikaanse propaganda zal bevatten.

Voor de Europese gamers is dit allemaal bijzaak. Zij kunnen gewoon gratis een leuk spel in huis halen.

Operations: Defend Freedom

bevat een tiental levels. Na het beëindigen van een trainingsmissie, kan je - samen met 31 anderen - deelnemen aan de gevarieerde on line multiplayer-missies. Eén van die missies is bijvoorbeeld het verdedigen van de oliepijplijn in Alaska tegen aanvallen van terroristen. Je kan in het multiplayer-spel overigens uitsluitend in de rol van een Amerikaanse soldaat kruipen.

In de loop van de zomer worden er nog extra levels verwacht. Dan zal ook de RPG-game 'Soldiers' verschijnen, het tweede deel van het 'America's Army'-pakket. Let wel: de download van de 'Operations'-demo is maar liefst 220 megabyte groot, zodat je best over een breedband-internetverbinding beschikt.