Franse politie vindt gestolen kunst ter waarde van half miljoen euro

De Franse politie heeft een collectie van veertig gestolen kunstwerken, waaronder een schilderij van Picasso, met een totaalwaarde van ongeveer een half miljoen euro teruggevonden. Een 46-jarige man is in verband met de vondst door de politie opgepakt en zal mogelijk worden vervolgd, hebben bronnen bij justitie zaterdag gemeld.

AP Ned

BR>

De politie trof de schilderijen en tekeningen van kunstenaars als Picasso, Delacroix, Millet, Moreau en Ziem aan in een plaats nabij de stad Lyon. De kunstwerken waren in 1993 en 1994 ontvreemd uit de galerie Krugier in de Zwitserse stad Genève.

De politie kwam de verdachte op het spoor nadat die contact had opgenomen met de galerie om te onderhandelen over de teruggave van een aantal van de gestolen werken. De man had eerder in gevangenis gezeten en vertelde de politie dat hij daar de dief van de kunstwerken had ontmoet, ene Antoine Bessarabov. De man zou met Bessarabov hebben afgesproken zich over de kunstwerken te ontfermen, maar besloot wegens geldproblemen een deel van de collectie te verkopen, zonder medeweten van Bessarabov die nog in het gevang zit.