Voormalig topman Opel Belgium Van Roy overleden

André G. Van Roy (73), voormalig voorzitter en afgevaardig bestuurder van Opel Belgium, is overleden aan een aanslepende ziekte. Het overlijden dateert van vorige week woensdag, maar is pas maandag door Opel bekendgemaakt.

Belga

André G. Van Roy werd geboren in Namen op 9 juni 1929 en groeide op in Brussel. In 1954 trad hij in dienst van Opel Belgium, waar hij in 1988 tot eerste 'Belgische' afgevaardigd-bestuurder is benoemd. Van Roy heeft ook een belangrijke rol gespeeld in diverse socio-economische organisaties zoals Febiac en Agoria.

De voormalig afgevaardigd-bestuurder maakte, samen met de Antwerpse gouverneur Andries Kinsbergen en KB-topman Jan Huyhebaert, deel uit van de Galerij der Prominenten van de Kamer van Koophandel en Nijverheid in Antwerpen.

Voorzitter en afgevaardigd-bestuurder Eddy Geysen heeft, als reactie op het overlijden van Van Roy, zijn voorganger getypeerd als "een man met een tomeloze inzet die op energieke wijze heeft gebouwd aan een totaal nieuwe bedrijfscultuur voor Opel, waardoor Opel-Belgium is kunnen uitgroeien tot één van de meest succesrijke vestigingen in de Europese GM-groep".

André G. Van Roy wordt volgende vrijdag 2 augustus begraven na een afscheidviering om 10.30 uur in de Sint-Pauluskerk in Westmalle.