Aanzienlijke brand bij RECUPA in Brussel

Aan de Nijverheidskaai 232 in Brussel, bij de firma RECUPA, is maandag omstreeks 14.30u. een grote brand uitgebroken. Een tiental huizen in de omgeving werden ontruimd.

Belga

Zo'n achthonderd ton papier die in een loods van Recupa opgeslagen lag, is nagenoeg volledig vernield. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Het vuur ontstond omstreeks 14.30 uur in de loods van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in recyclage van oud papier. "Volgens de arbeiders moet de oorzaak gezocht worden bij een machine waarin het papier wordt samengeperst", zei woordvoerder Francis Boileau van de Brusselse brandweer.

De vlammen sloegen meteen over naar verscheidene balen papier die tot vijf meter hoogte in de loods opgeslagen lagen. Het vuur nam snel uitbreiding. Een vijftigtal brandweerlui, ongeveer de helft van het Brusselse korps, was het vuur rond 16 uur nog steeds aan het bestrijden. De brand was toen wel onder controle.

De binnenkant van de loods is totaal vernield door vuur-, water- en rookschade. De structuur van de loods lijkt echter nog intact. De exacte oorzaak van de brand zal later nog moeten achterhaald worden.