Hollywoodsterren moeten bedreigd Shakespeare-gezelschap redden.

Het gaat niet goed met het ooit zo prestigieuze, klassieke Britse theater. Zo groot zijn de problemen dat de nieuwe baas van de befaamde Royal Shakespeare Company gaat proberen met Hollywoodsterren als Nicole Kidman uit de schulden te geraken, meldt de Sunday Times.

Belga

BR>

Michael Boyd, een producer die vorige week werd benoemd tot artistiek directeur van het noodlijdende vlaggeschip van het Britse theater, ontvouwde namelijk onmiddellijk een verregaand hervormingsplan dat traditionalisten niet zal bevallen. Hij zegt hardop dat "de film tegenwoordig het dominante medium is. Wij (de theatermensen n.v.d.r) zijn de kleine jongens, hoe vreemd dat ook klinkt voor een gezelschap zoals de Royal Shakespeare".

Daarom wil Boyd niet alleen de productie van Shakespeares drama's waarin het gezelschap is gespecialiseerd sexier maken, hij wil in het Startford-upon-Avon waar zijn gezelschap is gevestigd - net als destijds de grote Bard - een studio bouwen waar Shakespearefilms kunnen worden gedraaid.

En voor beide projecten hoopt hij Hollywoodsterren zoals Nicole Kidman te kunnen aantrekken om de hoofdrollen te vertolken en met hun sterrenstatus de zalen te vullen.