8.000 mensen voor "Vlaanderen zingt in Leuven"

De tweede editie van "Vlaanderen zingt in Leuven" heeft zaterdagavond naar schatting 8.000 mensen naar de Leuvense Oude Markt gelokt, wat ongeveer evenveel is als vorig jaar. De organisatoren serveerden 36 bekende nummers die - aangevuurd door enkele tientallen voorzingers op het podium - door jong en oud vaak zeer enthousiast werden meegezongen. Het geheel begon aarzelend met nummers als "How do you do" en "Leaving on a jetplane".

Belga

BR>

De Leuvense rockheld Big Bill zorgde op het einde van het eerste deel voor het eerste hoogtepunt door zelf live twee van zijn nummers te komen voorzingen. Na de pauze was de ambiance zoveel groter. Vooral de Vlaamse hits als "Mooi, 't leven is mooi", "Meisjes" en "Anne" deden het publiek uit de bol gaan. Na drie uur zingen werd op de tonen van "Thank you for the music" afgesloten. Het concept "Vlaanderen Zingt" is afkomstig van café Den Engel op de Grote Markt in Antwerpen waar dit soort publieksamenzangen enkele jaren terug zoveel volk lokten dat moest worden uitgeweken naar de Grote Markt.

Sinds vorig jaar worden ook elders in Vlaanderen "Vlaanderen Zingt"-spektakels georganiseerd. Dat was reeds het geval in Gent en Brugge. Na Leuven volgen nog Kortrijk (17/8) en Antwerpen (18/8). Wegens het grote succes - vorig jaar 15.000 mensen - wordt het gebeuren in Antwerpen dit jaar verplaatst naar de Gedempte Zuiderdokken.