Minister David Lévy neemt ontslag uit regering Sharon

De Israëlische minister zonder portefeuille David Levy is afgetreden. Dit heeft de staats-tv van de joodse staat zondag gemeld. Levy's Gesher-partij heeft drie afgevaardigden in de Knesset.

Belga

BR>

De gewezen minister van Buitenlandse Zaken nam naar eigen zeggen ontslag uit onvrede voor de besparingsplannen van de regering Sharon, die volgens hem de minst bevoordeelde lagen van de bevolking in de armoede zou storten, aldus de televisie. De televisiezender zei een kopie van de ontslagbrief te bezitten die Levy aan premier Ariel Sharon had overgemaakt.

Minister Levy hekelde in zijn brief de manier waarop de regering functioneerde, doordat de beslissingen niet langer in de ministerraad worden genomen. De Israelische regering voorziet bovendien zware besparingen die vooral het sociale budget treffen.

Levy en zijn partij Gesher waren in april in de regering van nationale eenheid van Ariël Sharon toegetreden. Hij was vroeger zelf lid van de Likoedpartij van Sharon, maar verliet die in 1996 voor de partij Israël Eén van Sharons voorganger Ehud Barak.