Gezondheid hond kost 177 euro/jaar

Belgische hondenbezitters spenderen jaarlijks gemiddeld 177 euro aan de gezondheid van hun huisdier. Kattenbaasjes geven jaarlijks gemiddeld 122 euro uit aan dierenartsen, operaties, vaccinaties en andere medicaties. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van Test Aankoop.

BR>

Uit die enquête bleek verder dat maar liefst 90% van baasjes met beestjes zeer tevreden was over hun dierenarts. Vlamingen hebben daarbij net iets meer reden tot tevredenheid dan Franstaligen, want die betalen 31 euro per consultatie. Terwijl een Vlaamse dierenarts gemiddeld maar 27 euro vraagt.

Wel een constante boven en beneden de taalgrens: Belgen houden van beesten. In niet minder dan 68% van de Belgische huishoudens vind je een huisdier. Voeg daarbij de 15% waar er ooit eentje is geweest, en slechts 18% van de Belgische gezinnen heeft nooit ofte nimmer een huisdier onder de pannen gehad.

En omdat ze er zo van houden, verzorgen de baasjes hun beestjes zo goed. Drie op de vier hondenbezitters zegt dat ze hun dier alle nodige vaccinaties bezorgd hebben. Slechts 3% van de hondenbezitters meldt dat hun beest geen enkel voorzorgsspuitje heeft gekregen.

Kattenbezitters maken minder poespas rond hun poes: slechts 43% heeft ervoor gezorgd dat hun beestje alle vaccinaties heeft. En volle 16% erkent dat de kat des huizes helemaal geen vaccinaties heeft.