E40 richting kust: 25 kilometer file

Op de autosnelweg E40 is het in Oost-Vlaanderen al sinds zondagochtend 8 uur heel druk. Om 8 uur 's ochtends werd tussen Merelbeke en Drongen de snelheid al beperkt tot 110 km/u. Vanaf 8u30 ontstonden de eerste vertragingen aan de verkeerswisselaar E40-E17 in Zwijnaarde. Op dit moment is het tussen Erpe-Mere en Affligem blokrijden. Tussen Aalst en Zwijnaarde staat er ook zo'n 25 kilometer file, en daar wordt stapvoets gereden.

Belga

BR>

Dat komt onder meer omdat er een ongeval heeft plaatsgevonden met vijf voertuigen. Daarbij zijn twee lichtgewonden gevallen. Vanaf Zwijnaarde loopt het verkeer wel weer vlot, zeker tot in Affligem. Ook op de E17 heeft er zich een verkeersongeval voorgedaan, ter hoogte van Gentbrugge. Daarbij waren twee voertuigen betrokken en viel een lichtgewonde. Maar dat heeft geen bijkomende verkeersproblemen veroorzaakt.

Voor vanavond wordt druk verkeer voorzien vanaf 16 uur. Volgens de verkeerspolitie verloopt de terugtocht meestal ordelijker en rustiger, maar er zullen waarschijnlijk heel de avond en een stuk van de nacht vertragingen zijn.