Pierre Denier blijft hoofdcoach van Genk

Met meer dan dertig zijn ze intussen, de trainers die schriftelijk gesolliciteerd hebben voor de job van hoofdcoach bij Racing Genk. Toch lijkt

tussenpaus

Pierre Denier niet te moeten vrezen dat hij zijn hotelkamer tijdens deze winterstage in Antalya straks moet delen met de opvolger van Johan Boskamp. «De familie KRC Genk voelt zich goed bij Denier,» geeft manager Paul Heylen aan dat het bestuur geneigd is tot het einde van het seizoen door te gaan met Denier.

RoMe

BR>

«Trouwens, er resten ons nu nog zestien competitiewedstrijden en de beker: dat zijn hooguit achttienhonderd minuten voetbal. Moeten we daarvoor de hele wereld op zijn kop zetten? Neen dus. Wij zullen als bestuur nóóit nog op zaterdagavond een trainer ontslaan, om op zondagmiddag al een nieuwe te contracteren, zoals we in februari hebben gedaan. Noem het gerust de les-Boskamp,» redeneert Heylen.

Interim-coach Pierre Denier is nochtans meteen bereid om een stap opzij te zetten voor zijn opvolger. «Morgen, over drie weken, op het einde van het seizoen, dat maakt mij niet uit. Ik schik mij naar de wensen van het bestuur,» aldus Denier. «Alleen heb ik hen wel gevraagd ten laatste in maart duidelijkheid te verschaffen. Dan kan de nieuwe trainer tenminste gericht werken met het oog op volgend seizoen. Genk mag er vanop aan dat ik deze periode zo goed mogelijk probeer te overbruggen, zodat de nieuwe trainer zeker geen uitgebluste groep voorgeschoteld krijgt.»

Psycholoog

En ook de spelers lijken het zo begrepen te hebben. «Onze laatste twee wedstrijden waren speltechnisch alvast een stuk beter dan voordien. Hopelijk kunnen we die lijn nu doortrekken,» verwoordt Chris Van Geem het gevoel binnen de spelersgroep. «Met welke trainer dat nu precies is, maakt in principe weinig uit. Iedereen spiegelt zich in Genk nog steeds aan Anthuenis, maar zo zijn er geen twee. Met al die verschillende nationaliteiten en verschillende karakters hebben wij vooral behoefte aan een psycholoog. En met de namen die ik al heb horen vallen - Vergoossen, Broos, Ferrera,... - heb ik wel de indruk dat het bestuur het in de goede richting zoekt.»

Heylen

De bekerhouder is duidelijk niet van plan opnieuw over één nacht ijs te gaan. Manager Paul Heylen: «Bij de trainerswissel Heyligen-Boskamp acht maanden geleden stonden we vierde of vijfde geklasseerd, nu dertiende. Dat maakt het nóg moeilijker om in te schatten met wie we nu het best gediend zouden zijn. Toch hebben wij een duidelijke visie en hebben wij een profiel uitgetekend waaraan de nieuwe trainer moet voldoen. Belangrijk daarbij is dat hij gedreven is en met

het merk

KRC Genk kan omgaan.»

«Er zijn al veel namen gevallen op de sportieve commissie, maar daar ga ik niet op in. De

les-Boskamp

is vooral de eigenwaarde van de club te bewaren en niet overhaast tewerk te gaan. Ik verwacht de eerstkomende dagen of misschien zelfs weken dan ook geen doorbraak. Maar we maken er wel werk van en hakken wellicht tegen maart - zoals Pierre Denier gevraagd heeft - de knoop door. Weet je, ik merk hier tijdens deze stage opnieuw die ongedwongen sfeer, zoals dat destijds het geval was bij Aimé. Pierre is ook erg loyaal, maar hanteert toch een strakke lijn. En dat maakt dat hij respect afdwingt bij iedereen, van de oudste prof - Brockhauser - tot de jongste - Daerden. Hopelijk zijn ook de resultaten in de competitie en de beker straks positief. Dan kunnen we Pierre Denier eindelijk eens het standbeeld geven dat hij al zo lang verdiend.»

Nu in het nieuws