David Davidse speelt eigen leven na in musical

DAVIDSEMusicals over het leven van bekende Vlamingen zitten in de lift. Na The Eddy Wally Story gaat op 8 mei 2003 een musical over het leven van David Davidse in première. De bekende Antwerpenaar zal zelf de hoofdrol spelen en werkt momenteel aan het scenario.
BR>
David Davidse werkt voor de nieuwe musical samen met Dreams, een musicalgezelschap uit het Mechelse. Sam Verhoeven, de jonge Lintenaar die het afgelopen seizoen Je negeert de waarheid in het Antwerpse Fakkeltheater regisseerde, schrijft de muziek.

"Een dik jaar geleden zijn de plannen ontvouwd", vertelt David Davidse. "Oorspronkelijk zou het een productie worden met nummers uit musicals waarin ik zelf ooit heb meegespeeld. Uiteindelijk is beslist iets nieuws te creëren en mijn leven als rode draad te nemen."

David Davidse speelt zelf de hoofdrol en is momenteel volop bezig aan het scenario. "Het is heel spannend, al moet ik toegeven dat ik serieus moest wennen aan het idee. Mijn werkvrouw ook. 'Een musical over u? Gij zijt toch nog niet dood?', zei die. (lacht geamuseerd) Nee, in het begin spookten er allerlei vragen door mijn hoofd. Is mijn leven wel interessant genoeg? Is dit geen navelstaarderij? En ook: hebben de mensen wel zaken met wat er allemaal is gebeurd? Maar uiteindelijk maak je voor zo'n productie toch een selectie."

De voorstellingen worden in het Antwerpse Fakkeltheater opgevoerd. Welke acteurs meespelen, is nog niet beslist. "In september zijn er audities", aldus nog Davidse.

.

Nu in het nieuws