Raëlianen verkopen de eerste kloonmachine

Het Amerikaanse bedrijf Clonaid, dat banden heeft met de internationale sekte van de Raëlianen, gaat de eerste machine verkopen voor het klonen van mensen, zo is maandag bij de firma vernomen.

Belga

Koreaanse wetenschappers die aanhangers zijn van Raël hebben de kloonmachine RMX 2010 ontwikkeld. Die kan naar eigen zeggen de nucleaire fusie realiseren om een gekloond menselijk embryo te verkrijgen dat in de baarmoeder kan worden ingeplant en de zwangerschap kan opstarten. De machine is op de internetsite van Clonaid voor 9.199 dollar te bestellen.

"Wij willen niet alleen de eerste zijn om een menselijk wezen te klonen maar wij willen er ook toe bijdragen dat kloningsinspanningen zich over heel de wereld kunnen verveelvoudigen, om alle ziektes te genezen en het menselijk ras te verbeteren", aldus Raël zelf.

Eind april zeiden de Raëlianen gekloonde menselijke embryo's te hebben ingeplant bij vrouwen. Brigitte Boisselier, algemeen directeur van het bedrijf, bevestigde de experimenten, maar wou niet kwijt of er ook sprake is van een succesvolle zwangerschap.

"Wij hebben menselijke embryo's ontwikkeld van meer dan 100 cellen, het stadium van de blastocyst. Als ze goed bevonden worden, planten we ze in", aldus Boisselier. Ze wilde toen verder geen commentaar kwijt over het aantal lopende zwangerschappen en het succes ervan. "Ik zal geen aankondigingen doen tot er een kind geboren wordt, wat ook de datum is", zo voegde ze er aan toe. De Raëlianen vormen een sekte die gelooft dat marsmannetjes in 2025 de wereld zullen overnemen en klonen zien als sleutel tot het eeuwige leven.

Begin april raakte bekend dat de Italiaanse gynaecoloog Severino Antinori een gekloond menselijk embryo bij een vrouw zou hebben ingeplant. Dat bericht werd echter niet door Antinori bevestigd.