File-problemen verwacht in Duitsland en Frankrijk

Van vrijdagavond tot zaterdagavond zullen de Europese wegen opnieuw gevuld worden door toeristen. Zondag is en blijft de meest rustige dag om te vertrekken. Topdrukte wordt verwacht in Duitsland. Zeer druk verkeer in de overige vakantielanden van Europa.

BR>

Duitsland

In Duitsland vertrekken de inwoners van de deelstaat Nordrhein-Westfalen, maar ook uit Berlin , Brandenburg, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Rheinland-Pfalz en Schleswig-Holstein. Het is ook deze verkeersstroom die aan de basis ligt van de drukte in Oostenrijk en Zwitserland. Zowel vrijdag (vanaf de middag) als zaterdag staan in Duitsland te boek als "zwarte dagen" en zijn dus best te mijden.

Zwitserland en Oostenrijk

verwachten eveneens grote drukte, maar minder dan in Duitsland.

De meeste problemen zullen zich voordoen op de noord-zuid-snelwegen in de omgeving van grote steden als Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Würzburg, Nürnberg, München, Basel, Innsbrück en Salzburg. Bovendien kan de verkeershinder nog wat aangedikt worden door wegwerkzaamheden, vooral rond Frankfurt en Stuttgart. Aan de grensovergangen Reutte, Kufstein en Salzburg-Autobahn worden urenlange files verwacht. Ook aan de grenzen met

Polen, Tsjechië, Hongarije en Italië

zal vakantieverkeer voor opstoppingen zorgen. Door het einde van de vakanties voor grote delen van de autoindustrie in Duitsland zal ook het terugkerend verkeer heel wat moeilijkheden ondervinden.

Frankrijk

Rond Parijs zal het vrij rustig blijven, gans het weekend. In de rest van het land wordt het druk tot zeer druk (op zaterdag). Uiteraard zijn de A6 en A7 de drukst bereden routes naar het zonnige zuiden. Ook in Normandië en Bretagne en rond Bordeaux worden wat problemen verwacht. Wie via Clermont-Ferrand naar het zuiden rijdt zal oponthoud krijgen rond Millau op de RN9.

1 augustus

De Europese "zwarte weekends" komen er weldra aan. Vermits 1 augustus in het midden van de week valt, zal de maandwissel juli/augustus verspreid worden over het weekend voor en het weekend na 1 augustus. De halfmaandelijkse wissel voor augustus valt daarna in een verlengd weekend. Files tussen 50 en 80 km lang zijn niet uitgesloten. Wie rond 27 en 28 juli wil vertrekken, doet er best aan te wachten tot 30 of 31 juli of 1 augustus. Het weekend daarna kan u best op zondag 4 augustus vertrekken.