Programma 9de editie Jazz in 't Park voorgesteld

In Gent is vrijdagvoormiddag het programma voorgesteld van de negende editie van Jazz in 't Park. Die zal plaatsvinden op 23, 24, 30 en 31 augustus in het Zuidpark. Organisator Jan Schiettekatte hoopt ook ditmaal een staalkaart en een forum te bieden voor hedendaagse Belgische jazz.

Belga

Belangrijkste naam op de affiche is dit jaar het Yvan Paduart Trio, de begeleidingsgroep van levende jazzlegende Toots Thielemans. Zij zullen samen optreden met Rick Margitz, die als laatste op de tenorsaxofoon Miles Davis mocht begeleiden.

Voorts vooral jonge talenten, waartussen de vocalistes Ilse Duyck met haar gelijknamige groep en Chantal Willie met Quantize. Määk's Spirit, Dries Verhulst & Jazz Four, Jambangle, Octurn en het Jef Neve Trio maken de affiche vol.

Naast de live-optredens stelt Jazz in 't Park ook elk jaar enkele jazzfilms voor. Dit jaar komen onder meer Dave Brubeck, Bill Evans, Duke Ellington en Lionel Hampton aan bod.

Het volledige programma is te verkrijgen bij de Dienst Feestelijkheden van de Stad Gent, Gasmeterlaan 107, 9000 Gent, op telefoonnummer 09 269 46 00, via fax op 09 269 46 59, of via e-mail: