Heel wat Belgen op North Sea Jazz in Den Haag

Naast Toots Thielemans maken op het North Sea Jazz Festival in Den Haag, dat aanstaande vrijdag van start gaat, nog enkele andere Belgische muzikanten hun opwachting. Onder meer het kwartet van Kris Defoort, Aka Moon Electric en het Brussels Jazz Orchestra doen volgend weekend Scheveningen aan.

Belga

Pianist Kris Defoort en bassist Nic Thys vertegenwoordigen ons land op vrijdag 12 juli in de Mondriaanzaal in Den Haag. Samen met hun Amerikaanse bandgenoten Mark Turner en Jim Black maken zij mee deel uit van de eerste dag van het befaamde jazzfestival. Kris Defoort, tevens componist, leidt de band.

De Aka Moon Electric treedt op zaterdag 13 juli in het Paul Acket Paviljoen op. De achtkoppige band staat op dezelfde dag geprogrammeerd als harmonicavirtuoos Toots Thielemans, die op het North Sea Jazz Festival zijn verjaardag viert. Hij doet dat met zijn vaste pianist Kenny Werner en gitarist Oscar Castro-Neves als speciale gast.

Het in 1993 opgerichte Brussels Jazz Orchestra staat ook zaterdag op de Nederlandse planken. Een van de grote doelstellingen van het jazzorkest is om het Vlaamse repertoire en Vlaamse solisten te promoten. Het orkest staat onder de artistieke leiding van Frank Vaganée. Vlaamse componisten waar het BJO mee samenwerkt, zijn Bert Joris, Philip Cathérine en Toots Thielemans.

De tickets voor vrijdag en zaterdag voor North Sea Jazz zijn reeds allemaal de deur uit. Voor zondag 14 juli zijn er wel nog kaarten. Meer info op

.