NBA - Resem aanklachten tegen Allen Iverson

De Amerikaanse basketbalvedette Allen Iverson wordt beschuldigd van huisvredebreuk en bedreidiging met een vuurwapen. Iverson zal zichzelf dinsdag vrijwillig aangeven bij de politie, dat is donderdag bekend geworden.

Belga

De speler van de Philadelphia 76'ers zou op 3 juli gewapend het appartement van zijn neef zijn binnengedrongen. De basketballer was op de bewuste dag naar verluidt op zoek naar zijn vrouw. In het appartement van zijn neef bedreigde Iverson volgens een ooggetuige een medehuurder met een wapen. De aanklacht behelst volgens de openbaar aanklager in Philadelphia ook illegaal wapenbezit.

Iverson was in het gezelschap van zijn oom, die eveneens is aangeklaagd. De speler wil zich pas dinsdag melden, omdat zijn advocaat pas dan terugkeert van vakantie. Het gerecht gaat daarmee akkoord, zolang Iverson zich niet in het openbaar vertoont. "Van zodra hij zijn huis verlaat, wordt hij gearresteerd", aldus de openbaar aanklager.

Voor Iverson is het niet de eerste aanvaring met justitie. In 1993 verbleef hij al eens vier maanden in de cel na een vechtpartij bij een bowlingbaan. In 1997 hield de politie Iverson staande omdat hij te snel reed. Bij een controle van zijn auto troffen de agenten daarop marihuana en een vuurwapen aan.