Planet Internet slankt af

Marketing manager Gunther Boutsen ontkent het bericht in De Morgen dat er 40 redacteurs ontslagen worden bij Planet Internet. Bij Planet Internet Media werkten totnogtoe 35 mensen. Het gaat om redacteurs, maar ook om verantwoordelijken van de verkoop, ontwikkeling en studie. Een deel van hen, onder wie de redacteurs, staat vanaf deze week op straat. Er blijven dertien werknemers over voor de vernieuwde, afgeslankte, internetsite, zo zegt Boutsen.

Belga

Planet Internet start op 1 september met een nieuwe website. De website in zijn huidige vorm verdwijnt. Net als elders in de internetwereld, bleken de reclame- en advertentie-inkomsten onvoldoende om Planet Internet Media als aparte branche te laten bestaan, stelt Boutsen. Daarom verdwijnt de mediabranche.

De tien redacteurs die voor de inhoud van de website zorgden, vertrekken. Zij maken deel uit van de 68 voltijds-equivalenten die collectief ontslag hadden gekregen. Het gaat zowel om Nederlands- als Franstaligen. De eerste ontslaggolf is maandag begonnen. Onder meer hoofdredacteur Frederik Marain is al vertrokken. Anderen blijven nog tot eind augustus om de continuïteit van de website tot dan te verzekeren.

Vanaf september zal Planet Internet dus geen eigen redactie meer hebben maar werken met aangekochte producten. Voor het nieuws wordt gewerkt met het persbureau Belga. Over andere partijen die informatie leveren, wordt nu onderhandeld.