Tom Steels blijft hopen op Zolder

"Omdat ik geen beterschap ondervond in vergelijking met de voorbije dagen en omdat ik de eer aan mezelf en aan mijn familie wilde houden en niet wilde achtervolgd blijven door de Belgische pers, ben ik van de fiets gestapt", aldus Tom Steels na zijn derde opeenvolgende opgave in de Tour.

Belga

"Ik ga eerst wat uitblazen en daarna met de leiding van de ploeg een verder programma voor dit seizoen bespreken. Ik blijf hopen op het WK in Zolder."

"Wat er juist aan de hand is met Tom Steels? Kon er mij maar iemand een antwoord geven. De benen willen gewoon niet mee. Mijn lichaam is nooit moe en mijn geest is goed, maar ik slaag er niet in om meer macht te zetten. De benen willen niet mee. Ze voelen slap aan en er zit nooit spanning op. In de ploegentijdrit slaagde ik er niet in om boven een polsslag van 140 te geraken. Dan is er wel degelijk iets aan de hand. Maar niemand weet precies wat het is. Dat is het vervelende aan de situatie."

"Natuurlijk had ik mits veel inzet ook het einde van deze etappe kunnen halen. Maar wat voor zin heeft dat? Dan had ik aan de streep alweer niet meegedaan voor de overwinning en was de Belgische pers opnieuw op zoek gegaan naar de oorzaak voor mijn falen. Terwijl ik vind dat ik me hier niet moet laten afmaken, zoals ze dat proberen te doen. Ik heb in mijn carrière al negen ritten gewonnen in de Tour en verdien dus een beetje respect en krediet.

Maar niemand gunt het me blijkbaar en dus kan ik maar beter ophouden en proberen nog iets te maken van de rest van het seizoen. Ik heb dit jaar al goede dagen gehad. In Parijs-Nice bijvoorbeeld. In de Ronde van Catalonië ook en in het Belgische kampioenschap. Met de benen van het BK in Maldegem had ik in deze Tour zeker iets kunnen tonen. Maar nu zit ik weer in een dal. Daar moet en zal ik uit kruipen, want ik blijf geloven dat ik in Zolder een van de favorieten kan zijn."