Aanklacht tegen Becker wegens belastingfraude

Het openbaar ministerie in München heeft ex-toptennisser Boris Becker aangeklaagd wegens belastingfraude. "Er zijn voldoende aanwijzingen om hem van dat vergrijp te verdenken", zei aanklager Manfred Wick. Het OM heeft nog niet beslist of de verdenkingen tegen Becker tot een rechtszaak leiden.

Belga

BR>

Wick wilde geen details bekendmaken, maar volgens de weekbladen Der Spiegel en Focus heeft Becker de Duitse belastingdienst voor miljoenen euro's getild. De drievoudig winnaar van Wimbledon gaf als officiële verblijplaats het belastingparadijs Monaco op, maar zou in het begin van de jaren negentig vooral in München hebben gewoond. Becker zou de belastingdienst op die manier voor zo'n 5 miljoen euro hebben benadeeld. In eerdere mediaberichten was sprake van veel hogere bedragen.

Mocht het tot een proces komen, hangt de 34-jarige Becker een celstraf boven het hoofd. Terugbetalen van achterstallige schulden kan hem niet redden. "Met een nabetaling kan men zich niet vrijkopen", aldus een belastingexpert die bij het gerechtelijk onderzoek was betrokken.