GP van de Stad Geel: Wouter Van Mechelen pakt zijn klassieker

De voorlaatste wedstrijd van de Topcompetitie voor beloften werd op 11 juli in Geel gewonnen door Wouter Van Mechelen. De man uit Brasschaat was de snelste van een kopgroep van zeven. Johan Vansummeren speelde geen rol van betekenis in de GP van de Stad Geel, maar blijft wel leider in de Topcompetitie.

Belga

Van de GP van de Stad Geel, voorheen de Vlaanderen Europa Classic, is het geweten dat het een typische vluchtkoers is, waarin de snelle pedalen hun meerwaarde kunnen tonen. Dat was donderdag niet anders. In de finale kwamen nog meer dan zestig renners in aanmerking voor de overwinning.

Maar Wouter Van Mechelen hield zijn snelle benen niet stil. Integendeel. Hij lokte zelf de beslissing uit op zowat 40 km van de finish. Zijn ploegmakker Steven De Decker, Kevin De Weert, Gert Steegmans, Pieter Ghyllebert en de Nederlanders Luuc Hutten en Walter de Kok gingen met hem mee. De zeven werden in de slotronden in Geel niet meer bedreigd.

Kevin De Weert probeerde nog tot twee keer toe zijn medevluchters te verschalken in de laatste kilometers, maar tevergeefs. Wouter Van Mechelen zette van ver de spurt in en won moeiteloos voor Ghyllebert en een zieke Steegmans.

"Eindelijk heb ik een grote klassieker beet", aldus de man van Go Pass-ABX. "Als sinds mijn nieuwelingenperiode is het zo dat de tweede helft van het seizoen altijd mijn beste is en dat is nu niet anders. Dit was wel al mijn zevende overwinning van het seizoen, maar de echte beterschap meldde zich pas in de Omloop Het Volk, waarin ik zesde werd. Een verrassing is deze overwinning voor mij daarom niet. Ik ben nu klaar om de Ronde van Antwerpen aan te snijden en om daarna ook de Ronde van Brabant te rijden. Daarin kan ik mijn seizoen echt goed maken en later zal ik mijn aandacht verleggen naar de piste. Eerder op het seizoen vroeg men me om me helemaal op de pistebedrijvigheid toe te leggen en de KBWB had daar zelfs een goed contract voor over, maar ik wil prof worden en mag daarom de weg niet verwaarlozen. Maar de twee wil ik best combineren."