Stormloop op vliegtickets naar de zon

De rush op last minute tickets naar de zon is in alle hevigheid losgebarsten. Touroperators doen drie keer zoveel boekingen als in dezelfde periode vorig jaar. De last minute gekte is een direct gevolg van het slechte weer. De Vlamingen willen ten alle prijze ontsnappen aan een regenzomer.

GPD

Regen is een zegen voor touroperators. «Dat klopt,»zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair. «Als het begint te druppelen, stijgen de boekingen. Rond deze tijd is er altijd veel vraag naar last minute aanbiedingen maar slecht weer heeft een hefboomeffect op het aantal boekingen. We zien dat zelfs op zeer korte termijn. Ten opzichte van vorige week hebben we deze week maandag en dinsdag een kwart meer boekingen. De meerderheid boekt gewoon een reis uit de brochure. Dat is een teken dat ze ten alle prijze wegwillen.»

Volgens Manu Donck van Sunsnacks zijn er buiten het rotweer nog meer oorzaken: «We hebben allemaal de voorbije weken veel reclame gemaakt voor de verlaagde prijzen. En bovendien moeten we eerlijk toegeven dat er nog altijd een inhaalbeweging speelt op de reismarkt. Als er veel plaatsen zijn, zijn er ook veel last minute promoties.»