VLM: grijpt De Baets de macht?

Vorige weekeinde in het EK-manche in Wommelgem was het lot Danny De Baets gunstig gezind. De Houthalenaar haalde over gans de lijn zijn slag thuis. Winst in de EK-manche, de leiding in datzelfde EK en, niet onbelangrijk, een kloof van 30 punten op nummer twee.

De Baets beseft wel dat het lot hem gunstig gezind was. Het uitvallen van Laeremans, met defecte ontsteking, deed het EK onverwachts kantelen. Maar De Baets was zondag ook de enige die gelijke tred hield met Laeremans en op zijn zege in de eerste reeks viel niets af te dingen. Als hij zich niet in doekjes had laten doen, had De Baets ook de tweede reeks voor zijn rekening genomen.

Al getuigde de schitterende passeerbeweging van Laeremans wel van veel wedstrijdinzicht. Bengt kreeg namelijk in de gaten dat De Baets in het spoor van een tragere rijder was beland. Door flink aan te zetten bij de sprong over de tafelberg dwong hij De Baets om aan de koord te blijven. Toen Laeremans doorzette, zat De Baets muurvast en Bengt was buiten schot. Dat zijn van die momenten die bijblijven in de motorcross.

Met zijn opbeurende zege op zak kan De Baets op het industrieterein in Paal een hoofdrol spelen in de BK-proef. Kees Advokaat, Werner Dewit, een sterke Chris Stroeckx en Laeremans zijn van een ander kaliber dan een onbekende Deen. Maar met het moreel op zenith is veel mogelijk.