Man dobbert 133 dagen rond op Stille Oceaan

Hij ziet eruit als een krijgsgevangene, zegt de dokter, maar hij heeft het overleefd. De 55-jarige Tahitiaan Raeoaoa Taurae ging op 1 maart vissen en voelde pas 133 dagen later weer grond onder zijn voeten, een slordige 1.100 kilometer verderop. In de tussentijd hield hij zichzelf in leven met rauwe vis en een glas regenwater per dag.

AP Ned

Tijdens het vissen was Tauraes benzine opgeraakt. Roeispanen of een zeil had hij niet, waardoor hij bijna viereneenhalve maand hulpeloos ronddobberde. Taurae ligt in een ziekenhuis op de Cookeilanden, waar hij donderdag aanspoelde. De arts die hem behandelt is verbaasd. "Ik vraag me af hoe hij het voor elkaar heeft gekregen zijn geestelijke vermogens niet te verliezen. Hij is een dappere man."

Tauraes herstel verloopt voorspoedig. Donderdag werd hij nog via een infuus gevoed, inmiddels is hij bereid een moord te doen voor een stuk worst. Binnen enkele dagen wordt hij uit het ziekenhuis ontslagen. Zijn boot is door de politie naar de haven gesleept, waar enkele kleine reparaties worden verricht.