Nederlaag voor vermoeide Kanaries: Lippstadt 3 - STVV 2

Op de perfecte grasmat van een plaatselijke provincialer speelde STVV vriendschappelijk tegen Lippstadt 08, een ploeg uit de Oberliga, vergelijkbaar met onze bevordering. Ook nu liet Jacky Mathijssen alle fitte spelers aantreden. STVV had in de voormiddag nog een training van twee en half uur afgewerkt, de stage in Arnsberg is precies halfweg. Donderdag en vrijdag wordt nog tweemaal getraind, zaterdag wordt de stage na de ochtendtraining afgesloten met een onderlinge oefenpartij.

Naast enkele leden van de business club had een vijftal supporters zich de moeite getroost om de trip van ruim 300 kilometer te maken om hun ploeg aan het werk te zien. Zij zagen dat een vermoeid STVV het voor de rust erg lastig had tegen de potige Duitsers, die bovendien vrijgeleide kregen van de scheidsrechter. Een mooie doorsteekpass van Delorge stelde aanwinst De Ceulaer in de mogelijkheid om met een eenvoudig stiftballetje de score te openen. De kwieke De Ceulaer miste op slag van rust de uitgelezen kans om op aangeven van Van Imschoot de score te verdubbelen.

Concentratieverlies na de rust brak STVV heel zuur op. De thuisploeg strafte elk foutje genadeloos af en scoorde drie keer in minder dan tien minuten. De geprikkelde Kanaries geraakten ondanks een slotoffensief niet verder dan een tegendoelpunt van de ingevallen Pereira.

STVV:

Castro (46' Belic) - Voets (76' Jacquemyn), Kalisa, Hayen, Vangeffelen - Delorge, Verjans (76' Dello), Buvens (76' Slechten), Van Imschoot (46' Boffin) - De Ceulaer (46' Pereira), Mitrovic (46' Mbonabucya).

Doelpunten:

14' De Ceulaer 0-1, 58' 1-1, 61' 2-1, 66' 3-1 (strafschop), 71' Pereira 3-2.