Haagdoren volgt Degryse op als kapitein van GBA

Bij GBA, momenteel op stage in Nederland, waart de naam van Marc Degryse nog altijd rond in de catacomben. Want: hij moet vervangen worden, als vormgever op het veld én als leider erbuiten. «De top van de hiërarchie in de groep is weggevallen», bevestigt de nieuwe kapitein Filip Haagdoren.

«Bij Anderlecht heb ik

live

meegemaakt hoe het vertrek van Degryse een machtsstrijd deed losbranden in de groep. Iedereen wilde er baas spelen. Maar in Brussel stond een pak prestige op het spel, hier niet. Ik mag dan wel de nieuwe kapitein en de oudste van de groep zijn, een echte leider die alles bepaalt, ben ik niet. Germinal Beerschot heeft een brave groep. Er zitten enkele luidruchtigen tussen, maar die heb ik op de stage nog niet gehoord. De jongeren zijn enorm leergierig en werken geconcentreerd.»

Van der Elst beseft dat hij zijn verlengstuk op het veld kwijt is. «Toch ga ik niet geforceerd een nieuwe leider aanduiden, dat werkt niet. Ik kijk er juist scherp op toe dat niet de verkeerde mensen zich gaan profileren. Ik verwacht een positieve invloed van Haagdoren, Dhont en Mokoena. Bovendien zit ik er zelf korter op dan vier jaar geleden, toen we een ervaren groep hadden.»

Haagdoren lijkt alvast de enige die de positie van Degryse kan innemen. «Dat zou kunnen», aldus de Limburger. «Maar laten we eerlijk zijn: ik kan het niet zo goed als Marc. Alleen hij kon die plaats zo invullen.»