Politie wil geen Germinal Beerschot - PSV

De Antwerpse politie zegt

njet

tegen Germinal Beerschot-PSV van zondag 4 augustus. Steven Van Beethoven van Germinal Beerschot: "Het zijn de hooligans die voorlopig nog maar eens zegevieren."

BR>

Germinal Beerschot - PSV moe(s)t de apotheose worden van de jaarlijkse fandag in het Olympisch Stadion. Veiligheidsverantwoordelijke Van Beethoven is ontgoocheld over de werking van de politie. "Uit een risicoanalyse en een overleg met de Nederlandse politie bleek dat na een treffen tussen PSV en Groningen vorig seizoen rellen zijn uitgebroken, waarbij ook GBA-hooligans betrokken waren. Tussen beide partijen zou nog iets moeten worden rechtgezet. Blijkbaar wordt gevreesd dat de partij op het Kiel daarvoor een mooie gelegenheid is."

"Om alle risico's te vermijden zou de politie drie tot vier peletons moeten inzetten, maar ze weigert dat omdat de kostprijs te hoog is", zegt Van Beethoven.

Politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens: "Die wedstrijd houdt serieuze risico's in. Er zijn al voldoende risicomatchen in de competitie en dus zetten we voor deze risicomatch geen extra peletons in."

"De voetbalwet laat toe om in bijzondere omstandigheden en mits betaling politieversterking aan te vragen", zegt Van Beethoven. "Ook dat wordt geweigerd. Wij voldoen aan alle voorwaarden om wedstrijden te organiseren. We kregen van korpschef Luc Lamine zelfs symbolisch de gouden schoen voor de veiligheid in ons stadion. En nu dit."

Berchem en Antwerp

mogen

wél spelen tegen resp. Anderlecht en Sunderland... "Berchem-Anderlecht is een niet-geladen wedstrijd. De risico's zijn beperkter en dus vereist die wedstrijd minder manschappen", aldus Bastiaenssens. "En Antwerp-Sunderland vereist een normale ordedienst, zoals bij elke niet-risicowedstrijd."

De bal ligt in het kamp van burgemeester Detiège. "Er werd nog geen definitieve beslissing genomen. Over Germinal Beerschot-PSV wordt maandag nog vergaderd."