Actiecomités tegen tunnel onder Krijgsbaan

Vatuv en Verlenging Nooit, actiecomités rond de luchthaven, gaan resoluut in tegen de Kamer van Koophandel, het VEV en de FLAG. Die stelden woensdag nog dat "de startbaan van de luchthaven van Deurne moet worden ondertunneld, anders kun je de boeken dichtdoen".

brousseeuw

BR>

De verenigde actiegroepen tegen de uitbreiding van het vliegveld (Vatuv) noemen de eis onverantwoord. "Er zijn nog amper twee geregelde lijnen, en het aantal passagiers daalt dit jaar drastisch. Geregelde en zakenvluchten maken nog geen 15% van het aantal bewegingen in Deurne uit."

Vatuv stelt verder "dat Antwerpen niet genoeg marktpotentieel heeft om een luchthaven rendabel en operationeel te houden" en rekent erop "dat de Vlaamse regering haar verantwoordelijkheid opneemt tegenover de schatkist en opkomt voor het algemeen belang".

Ook de vzw Verlenging Nooit doet een duit in het zakje. "Er zijn andere mogelijkheden en die tunnel is noch vereist voor de veiligheid van het luchtverkeer noch voor de verkeersveiligheid op de Krijgsbaan", meent Verlenging Nooit, die zich ook vragen stelt bij de rentabiliteit van de Deurnese luchthaven. "Deurne biedt ten opzichte van Zaventem gewoon geen enkel valabel alternatief voor zakenmensen."