"Waarheid wordt verdraaid"

De CD&V is niet eerlijk, en verdraait de waarheid in haar protestbrief tegen de nieuwe euthanasiewet. Dat vindt VLD-voorzitter Karel De Gucht over het initiatief van de christen-democraten om alle artsen een brief te zenden waarin ze hun standpunt over de wet omstandig uitleggen.

Belga

BR> "Ik ben het volledig eens met professor Wim Distelmans (VUB) in De Morgen", verklaart De Gucht. "Ik kan eigenlijk niet begrijpen dat ze dit doen. Ik vrees dat de CD&V volledig de voeling heeft verloren met de Vlaamse bevolking, die volledig anders over de euthanasieproblematiek denkt".

De Gucht stoort er zich vooral aan dat de CD&V niet eerlijk is. "Ze mogen gerust hun standpunt meedelen aan de artsen, maar dan mogen ze de waarheid niet verdraaien, en mogen ze wat er in de wet staat niet verkeerd voorstellen. Wat ze nu doen in hun brief, is maar zeer minnetjes", oordeelt de voorzitter van de VLD.

Van een nieuwe onderhandeling over de wet, is voor de VLD absoluut geen sprake. "Als de CD&V de wet opnieuw op tafel wil leggen bij de volgende regeringsonderhandelingen, dan zal dat zonder de VLD zijn. Maar het staat hen natuurlijk vrij om in afwachting wetsvoorstellen in te dienen", besluit De Gucht.