Economische inspectie doet 12.081 controles tijdens koopjesperiode

Tijdens de sperperiode van 15 mei tot en met 30 juni heeft de economische inspectie 12.081 controles uitgevoerd naar de toepassing van het verbod tot aankondiging van prijsverlaging in de sectoren kleding, lederartikelen, fijne lederwaren en schoenen. Er werden in totaal 188 processen-verbaal en 124 officiële processen-verbaal van waarschuwing opgesteld.

Belga

Tevens werd in het geval van minieme overtredingen aan 425 handelszaken nog de mogelijkheid geboden om zich in regel te stellen door de onmiddellijke verwijdering in de handelszaak van de betwiste aanduidingen. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vrijdag bekendgemaakt.

Specifieke controles werden uitgevoerd op zaterdag 29 juni teneinde na te gaan of er niet tot soldering werd overgegaan voor het officiële begin van de solden op 1 juli. Naar aanleiding hiervan werden er 48 processen-verbaal opgesteld.

In totaal ontving de economische inspectie tijdens deze periode 80 klachten. De klachten betroffen vooral een aantal mailings die zogenaamde "geprivilegieerde" klanten uitnodigden om nog voor het einde van de sperperiode hun keuze uit de soldenartikelen te komen maken.

Tot en met het einde van de officiële soldenperiode op 31 juli worden door de economische inspectie meer controles uitgevoerd op het realiteitsgehalte van de onder de benaming solden aangekondigde prijsverlagingen.