Trucker verhuist van Marokkaanse naar Belgische cel

De Ieperse vrachtwagenchauffeur Christiaan Uzeel, veroordeeld in Marokko tot 4 jaar cel voor drugssmokkel, is overgebracht naar België. Zijn raadsman Herman Baron bevestigt dit. De trucker zit wegens zijn lamentabele gezondheid in de ziekenboeg van de Brugse gevangenis.

Belga

Op 6 juli 2001 werd Uzeel in eerste aanleg veroordeeld tot 4 jaar cel en 160.000 frank boete voor het vervoer van 249 kilogram hasj in zijn vrachtwagen. Die straf werd ook in beroep bevestigd. Uzeel werd samen met zijn vriend Jacques Allaeys (52), ook uit Vlamertinge (Ieper), tegengehouden in de buurt van Nador met aan boord van zijn vrachtwagen appelsienen en daartussen de hasj. Allaeys werd door de rechtbank in eerste aanleg vrijgesproken.

De raadsman en de vriendin van de trucker stelden alles in het werk om de trucker naar een Belgische gevangenis over te brengen, want de leefomstandigheden in de Marokkaanse cellen waren naar hun zeggen "erbarmelijk".

De man zat in een cel met 17 andere gedetineerden en 's nachts vroor het er. Uzeel zou ook aan TBC lijden. Omwille van zijn wankele gezondheid ging de Marokkaanse overheid in op het verzoek tot overbrenging. Hij werd maandag jongstleden van Casablanca naar Zaventem gevlogen en naar de Brugse gevangenis gebracht.