Politie verwondt verdachte in Koekelberg

De Brusselse politie heeft donderdagavond in Koekelberg een man neergeschoten die internationaal geseind stond voor moordpoging. De man die volgens het parket gewapend was, werd zwaargewond overgebracht naar het AZ VUB in Jette. Zijn toestand is nog steeds kritiek.

Belga

Redouane M. werd voor de eerste keer in oktober 1991 veroordeeld tot 5 jaar cel voor diefstal met geweld. In oktober 1998 veroordeelde het hof van beroep van Brussel hem bij verstek tot 9 jaar. Hij stond ook internationaal geseind voor poging tot moord.

Het Speciaal Interventie Eskadron van de federale politie leidde donderdagavond de operatie met het oog op zijn arrestatie. Omstreeks 20.00 uur kwamen de ordediensten hem in Koekelberg op het spoor toen hij in een taxi zat. Volgens de politie was de man in het bezit van een pistool. De politie schoot naar de taxi, waardoor de man zwaargewond geraakte.

In het ziekenhuis stelde de politie vast dat het slachtoffer ook een granaat op zak had. Substituut Bernard Michielsen stapte ter plaatse af en tijdens de nacht van donderdag op vrijdag werd een huiszoeking gevoerd in de woning van de gezochte.