Van den Bossche: "Wij voeren cipiersakkoord uit"

"Wij voeren het cipiersakkoord uit zoals het is afgesloten en zoals het ondertekend is door de regering en de vakbonden". Dat heeft minister Luc Van den Bossche woensdag in de Kamer geantwoord op vragen over de aanhoudende acties in sommige gevangenissen.

Belga

In mei legde het personeel van zowat alle Belgische gevangenissen het werk neer uit protest tegen het personeelsgebrek en de overbevolking. In sommige gevangenissen voert het personeel echter opnieuw actie. Het administratief en sociaal personeel is ontevreden dat ze in vergelijking met de cipiers ongelijk behandeld worden.

Van den Bossche benadrukte dat de regering het akkoord van eind mei uitvoert. "Wij zijn trouw aan het akkoord en weten goed wat we getekend hebben. De vakbonden zijn nu blijkbaar wakker geworden en beseffen dat het voor bepaalde groepen misschien beter had gekund. Maar het akkoord is afgesloten en wij willen dat het gerespecteerd wordt", verklaarde de minister, die alle partijen opriep hun verantwoordelijkheid op te nemen.