Dow weer onder de 9000-puntengrens

De effectenbeurs van New York is woensdag fors onderuitgegaan. De toonaangevende Dow-Jonesindex zakte 3,1 procent tot 8812, diep onder de 9000-grens. De Nasdaq verloor meer dan 2,5 procent. Nauwelijks 24 uur nadat president Bush had opgeroepen tot "een nieuw tijdperk van integriteit voor ondernemend Amerika" blijkt het wantrouwen bij Amerikaanse beleggers alleen maar toe te nemen.

Belga

Woensdag veroorzaakte het nieuws dat justitie strafbare feiten vermoedt bij Qwest nieuwe onrust. Na Enron, Global Crossing, Tyco, Worldcom en tal van anderen is opnieuw een concern verdacht van frauduleuze handelingen. Qwest is grootaandeelhouder van KPNQwest. Het fonds kelderde bijna een derde in waarde en sloot op 1,77 dollar. Eerder dit jaar was Qwest nog ruim 30 dollar waard.

Zelfs een opwaardering voor Cisco, 's-werelds grootste producent van netwerkapparatuur, door zakenbank Merrill Lynch was niet toereikend om de sombere stemming te breken. Hoewel het aandeel zelf 2,8 procent duurder werd bleven de meeste technologiefondsen in het rood staan.