Man die opnamen maakte van mishandeling door agent aangehouden

De man die afgelopen weekeinde een video-opname maakte van de mishandeling van een zwarte Californische tiener door een blanke politieagent is aangehouden. De man werd gezocht voor het uitzitten van een gevangenisstraf van zeven maanden voor rijden onder invloed en enkele diefstallen. De politie was al enkele dagen naar de man op zoek om hem te ondervragen over het incident dat hij filmde en om de volledige opname te bekijken.

AP Ned

Volgens de politiechef van Inglewood zijn tegen de agent die bij de mishandeling betrokken is al vaker klachten ingediend. Over hoeveel klachten het gaat of over de ernst ervan wilde hij niets zeggen. De agent is voorlopig geschorst.

De advocaat van de agent zei donderdag dat de mishandelde tiener, Donovan Jackson, zich hevig verzette tegen zijn aanhouding en heeft gevochten met de agenten die zijn vader wilden ondervragen over de verlopen kentekenplaten van zijn auto. Op de video-opname is te zien dat er bij de agent die Jackson in zijn gezicht slaat bloed over zijn voorhoofd loopt. Volgens zijn advocaat heeft de agent gezien de omstandigheden geen buitensporig geweld gebruikt.

Woensdag werd bekend dat Jackson en zijn vader een schadevergoedingsprocedure tegen de agent en de overheid zijn gestart.