Koalabeertje geboren in Planckendael-Mechelen

In het dierenpark Planckendael in Mechelen is een koalabeertje geboren. Mama Alkina beviel van een kleintje dat onmiddellijk weer verdween in haar buidel.

Belga

Het is nu enkele maanden spannend afwachten om te kunnen zien of het een broertje of een zusje wordt voor Caloundra en Bungle Bungles.

Alkina's eerste jong, dat in november 1999 is geboren, overleed kort na de geboorte. Het volgende, Bungle Bungles, verhuisde in het voorjaar naar Beauval in Frankrijk.

Het nieuwe jong werd verwekt op 6 juni jl. Net als bij vele andere buideldieren wordt de koalababy in een zeer onderontwikkeld stadium geboren. De draagtijd is slechts 34 dagen, het jong is bij de geboorte amper 2 cm groot. Toch slaagt het erin om op eigen kracht naar de buidel te kruipen.

Vanaf morgen, zaterdag 13 juli, tot en met zondag 21 juli worden de koala's in Planckendael in de kijker gezet. Er is dan een extra- verzorgerbabbel telkens om 15 uur aan het koalaverblijf.

Slechts op vier plaatsen in Europa kan je koala's ontdekken: in Planckendael, Lissabon, Duisburg en Beauval (Frankrijk).