Burgemeester en twee schepenen verdedigen luchthaven Deurne

Burgemeester Leona Detiège van Antwerpen (sp.a) en de schepenen Leo baron Delwaide (VLD) en Marc Van Peel (CD&V) hebben zich solidair verklaard met de zevenenzestig bedrijfsleiders en prominenten die woensdagnamiddag een dringende oproep aan de Vlaamse regering hebben ondertekend om de toekomst van de luchthaven van Antwerpen in Deurne veilig te stellen.

Belga

Opmerkelijk: Agalev, dat (ook) deel uitmaakt van de Antwerpse meerderheid, ondertekende de oproep niet. Agalev had eerder een alternatief plan voorgesteld, waarbij de luchthavensite wordt omgebouwd tot een bos- en recreatiepark, met plaats voor sociale woningbouw en een beperkte ruimte voor KMO-vestigingen.

Politici, prominenten, Kamer en VEV vragen de Vlaamse regering duidelijkheid over de ondertunneling van de Krijgsbaan, een investeringsplan voor de luchthaven van Antwerpen en een toekomstgericht beleid 'dat ruimtelijk en infrastructureel past in de ontplooiing van Antwerpen als Europese metropool'. Maandag spreekt de Vlaamse regering zich uit over het luchthavendossier.