Eurorock; waarin een klein muziekfestival groot kan zijn

Het alternatieve festival Eurorock pakt dit jaar uit met een primeur inzake ticketverkoop. Elk ticket draagt een unieke barcode, zodat fraude bijna onmogelijk wordt en de organisatoren kunnen nagaan voor welke groep de festivalganger precies naar Lommel komt afgezakt.

Belga

Indien men als bezoeker via de website een ticket aan wenst te kopen, krijgt men na de bestelling een bevestigingsmail. Hij kan kiezen tussen 3 vormen van leveringen: voor de e-versie, uiteraard de goedkoopste manier die per e-mail wordt toegestuurd en afgeprint kan worden op eender welke printer, per gewone post of per aangetekende zending.

Elk ticket wordt voorzien van een unieke barcode, die slechts éénmaal kan worden ingescand, dus de eerste aanbieding van de barcode is de geldige, ook al is dit een fotocopie. Iedere bezoeker krijgt in ruil voor zijn aangekochte festivalticket een polsbandje, waarop een unieke barcode staat vermeld. Bij iedere in - en uitgang van het terrein, zal de bezoeker dit bandje moeten in - of uitscannen.

Bovendien kunnen de organisatoren van Eurorock op deze wijze peilen welke bands de grote publiekstrekkers zijn, welk genre van de verscheidene aangeboden soorten nu juist het meeste bezoekers trekt. Dankzij deze statistieken kan worden berekend of een bepaalde artiest wel degelijk genoeg fans in beweging brengt volgens de door hem gevraagde prijs.

Eurorock verhuist voor de vijfde editie van Neerpelt naar Lommel. Het festival brengt een mix van oude new wave-grootheden en huidige alternatieve muziekgenres zoals electro, industrial, gothic en metal. De bekendste namen zijn Soft Cell, John Foxx (Ultravox), Anne Clarck, Vive la Fête, Suicide Commando, The Gathering en Corvus Corax. Meer info op www.eurorock.be.