Programma Marktrock met bijna 70 optredens compleet

Met namen als Joost Zweegers, Arid, Arno en Groove Cartel hebben de organisatoren van Marktrock het programma van de twintigste editie van dit muziekevenement vervolledigd. Andere grote namen die op 13, 14 en 15 augustus in de Leuvense binnenstad zullen optreden, zijn Simple Minds, Elvis Costello, Counting Crows, Natalie Imbruglia en Kosheen.

Belga

In totaal spelen 69 muziekgroepen en zangers op een van de vier locaties (de Oude Markt, de Vismarkt, het M. De Layensplein en het Hogeschoolplein). Op dinsdag 13 augustus concerteren naast Joost Zweegers en Arid ook Clouseau, Sita, Fence, Groove Cartel en het Nederlandse Blöf. De eigenwijze dj's van Discobar Galaxie sluiten die avond op de Vismarkt af.

Op 14 augustus is het vanaf 18 uur de beurt aan Les Truttes, Flip Kowlier, Arno, Simple Minds en Kosheen. Neeka trapt O.L.V. Hemelvaartsdag af, gevolgd door Daan, Starflam, Zornik, Therapy?, Natalie Imbruglia, Counting Crows en Elvis Costello. Op de andere podia spelen dan onder meer Starfighter, Fisher Z en Blue Blot Blues. Naar aanleiding van de feesteditie van Marktrock loopt op het Fochplein in Leuven van 1 tot 15 augustus ook een tentoonstelling over de geschiedenis van het muziekgebeuren.