Opnieuw gewonden bij stierenren Pamplona

Ook de zesde stierenren van dit jaar op het festival San Fermin in Pamplona heeft een aantal gewonden opgeleverd. Een 31-jarige Madrileen werd op de hoorns genomen. Zijn linkerdijbeen werd doorboord, maar de ernst van de verwonding viel mee. Zes deelnemers, onder wie twee Amerikaanse durfallen, moesten na de ren van vrijdag worden behandeld aan snij- en schaafwonden.

AP Ned

Het eeuwenoude stadsfeest in de Baskische stad werd wereldwijd bekend door The Sun Also Rises (1926) van de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. Het hoogtepunt van het festival is de dagelijkse 'encierro', waarbij zes stieren van gemiddeld zo'n 700 kilo van de kraal dwars door de smalle straatjes van Pamplona naar de 825 meter verder gelegen arena rennen, daarbij vergezeld door een paar duizend sensatiezoekers.

Hoe gevaarlijk de stierenren kan zijn is in het verleden wel bewezen. Sinds 1924 hebben dertien mensen hun wedloop met de stieren met de dood moeten bekopen, voor het laatst in 1995. Het festival loopt dit weekeinde af.