Aanhouding bedrijfsleider Bioland bevestigd

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding verlengd van een 55-jarige Nederlander, één van de bedrijfsleiders van het bedrijf Bioland. De man blijft aangehouden op betichting van inbreuken op de hormonenwetgeving. Zo heeft persmagistraat Herman Jansens van Turnhout dinsdag meegedeeld.

Belga

De broer met wie hij samen het bedrijf in Arendonk leidde, wordt nog steeds opgespoord. Het is bovendien onduidelijk of hij nog in leven is.

De aangehouden man werkt totnogtoe niet echt mee aan het onderzoek in de zaak. Volgens de perswoordvoerder is het bovendien nog onduidelijk of er een levering glucosesiroop aan een Duitse brouwerij al of niet werd uitgevoerd. Wat betreft mogelijke vertakkingen naar andere sectoren dan dierenvoeders en frisdranken kan in het belang van het lopende onderzoek nog geen informatie worden verstrekt.

Voorts is er volgens de woordvoerder nog geen zekerheid of mpa bij Bioland in Arendonk werd toegevoegd dan wel of mpa al in het product zat toen het uit Ierland werd aangevoerd.