Actie tegen stierengevechten op luchthaven Zaventem

Leden van het Comité Anti Stierenvechten (CAS) hebben dinsdagvoormiddag actie gevoerd in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Aan de reizigers met bestemmingen in Frankrijk, Portugal en Spanje, landen waar stierengevechten georganiseerd worden, deelden ze folders uit waarin opgeroepen wordt niet naar stierengevechten te gaan zien. Volgens het CAS reageerden heel wat reizigers positief.

Belga

Een zestal leden van het comité deelden de folders uit aan de incheckbalies voor vluchten naar Barcelona, Nice en Lissabon. "Stierenvechten worden door de fanatiekelingen ten onrechte als cultuur aan de toeristen verkocht. We willen hen waarschuwen voor de folteringen die stierengevechten eigenlijk zijn en hen vragen er niet naar toe te gaan," zegt Isabel Gonzales van het CAS.

Volgens Gonzales reageerden de meeste mensen positief. "Echt negatieve reacties waren er niet, hoogstens onverschilligheid. Eén reiziger voor Barcelona heeft zelfs folders meegenomen om ze op het vliegtuig uit te delen," aldus Gonzales.