Befaamde Jazz-festival van Montreux van start gegaan

Het Zwitserse Montreux staat weer twee weken volledig in het teken van de betere muziek. Aan de oever van het Meer van Genève vindt vanaf vrijdag de 36ste editie van het internationale Jazz-festival plaats. De bluesgitarist Buddy Guy bijt vrijdagavond de spits af.

Belga

Montreux biedt zoals gewoonlijk een evenwichtige mix van gevestigde waarden en nieuw talent uit de wereld van de pop, dance en hiphop. Tot die grote namen behoren ook Jamiroquai en David Bowie, die zondag ook in Oostende te bewonderen zullen zijn.

Verder wisten de organisatoren Paul Simon (zonder Garfunkel), Ike Turner (zonder Tante Tina), blueslegende B.B. King, Joe Cocker, Gaetano Veloso en Youssou N'Dour (zonder Nenah Cherry) te strikken voor een Zwitsers intermezzo. Het jazz-luik wordt ingevuld door kleppers als Wynton Marsalis, Michael Brecker en Herbie Hancock.

In totaal worden zo'n 200.000 toeschouwers verwacht. Belgische toeristen die binnenkort naar Zwitserland trekken en een concertje willen meepikken, kunnen zich wenden tot