Volgende week definitief akkoord financiering Telenet

De raad van bestuur van Telenet is vrijdag samengekomen en heeft vastgesteld dat er een overeenkomst werd bereikt over de voorwaarden van de transactie tussen de aandeelhouders, de gemengde intercommunales, Electrabel en de banken. Zo meldde het bedrijf vrijdag.

Belga

De banken zijn bereid om 1,25 miljard euro te financieren over een periode van negen jaar. De raad van bestuur verwacht dat de ondertekening van het akkoord zal plaatsvinden tegen het midden van volgende week, aldus nog de mededeling.

De verdere financiering van Telenet is een werk van lange adem geweest. De deadline werd meerdere malen verschoven. Telenet vroeg oorspronkelijk 1,35 miljard euro, maar moet het met 100 miljoen euro minder stellen. Het Vlaamse telecombedrijf heeft het geld nodig omdat de Amerikaanse overnemer Callahan het belang van 54,32 procent, dat het vorig jaar in het Vlaamse kabelbedrijf nam, niet kan betalen.

Op 17 maart werd bij Telenet een akkoord bereikt over een herschikking van de aandeelhoudersstructuur. Het belang van Callahan werd teruggebracht tot 24 procent. De gemengde intercommunales werden de grootste aandeelhouder met 30 procent van de aandelen.

Telenet is nu klaar om haar aanbod van telefonie- en internetdiensten uit te breiden met kabeltelevisie.