Spaanse fiscus eist 1,8 miljoen euro van Rivaldo

De Spaanse fiscus eist 1,8 miljoen euro van Rivaldo, de Braziliaanse middenvelder van de Spaanse eersteklasser FC Barcelona, op basis van een onderzoek naar de portretrechten van de wereldkampioen tussen 1997 en 1999. Dit maakte het dagblad El Pais dinsdag bekend.

Belga

BR>

De fiscale administratie van de stad Barcelona startte haar onderzoek in het eerste semester van 2001 en haar conclusies werden vorige maand aan Rivaldo overgemaakt. Volgens de fiscus gaf de speler te veel inkomsten uit portretrechten aan. De procedure die alles reglementair in orde zou kunnen brengen, werd door de Braziliaan geweigerd omdat "hij beweert dat de conclusies onjuist zijn", zo preciseert het dagblad.

Rivaldo heeft 15 dagen de tijd om zijn rechtvaardiging binnen te brengen en vanaf dan heeft de fiscale administratie een maand de tijd om haar eis hard te maken. De fiscus gaat ervan uit dat de portretrechten, betaald door de Catalaanse televisie en FC Barcelona aan Rivaldo, voortvloeien uit zijn professionele activiteiten. Volgens een wet van 1997 "kan een speler maximaal 15% van zijn totale inkomsten uit portretrechten halen en worden de overige 85% beschouwd als zijn salaris", aldus nog El Pais.