Gangsters ingerekend die uitbaatster Olmens eethuis neerschoten

Twee overvallers, die ervan worden verdacht eethuisuitbaatster Maria Vanderwegen uit Olmen te hebben neergeschoten op 23 maart, zijn vrijdag gearresteerd. Eén verdachte heeft bekentenissen afgelegd, zijn kompaan blijft ontkennen, zo is vernomen bij procureur Herman Jansens van het parket in Turnhout.

Belga

Tijdens de overval kreeg de uitbaatster een kogel in de borst, net naast haar hart. De vrouw overleefde de aanslag en is herstellende. Uit het onderzoek bleek dat de daders wegvluchtten in een wagen. Na de feiten brachten ze inbraaksporen aan op het voertuig om diefstal door derden te simuleren. Daarvan deden ze aangifte bij de politie.

De lokale politie van Beringen vond de wagen terug gedumpt langs de openbare weg. Het brandblusapparaat was erin leeggespoten om te voorkomen dat sporen zouden worden gevonden. Speurders van de federale politie ontdekten echter onregelmatigheden en ontboden de eigenaar. Die moest een leugendetectortest ondergaan. Maar net voor die test zei de eigenaar te weten wie de misdrijven pleegde met zijn wagen. De twee daders werden daarop gearresteerd door onderzoeksrechter Lammens.

Eén verdachte, Marc C. (40) uit Tessenderlo, ontkent elke betrokkenheid bij de overval. Zijn maat, Francis D. (33) uit Westerlo, legde volledige bekentenissen af. De twee werden gearresteerd op verdenking van diefstal, met de verzwarende omstandigheid dat een poging tot doodslag werd gepleegd.