Duitse bankrover gijzelt filiaalhouder enige uren

De politie van de Zuid-Duitse stad Stuttgart heeft vrijdagavond na enkele uren geweldloos een einde weten te maken aan een gijzeling in een bank. Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt.

AP Ned

Een met twee handvuurwapens bewapende man nam vrijdagmiddag rond 16.00 uur na een overval op een filiaal van de Südwestbank de filiaalhouder in gijzeling. De rest van het bankpersoneel liet hij gaan. Een arrestatieteam en een politiepsycholoog waren snel ter plaatse en probeerden de man te bewegen zich over te geven. De overvaller gaf rond 20.30 uur aan die oproep gehoor, liet de gegijzelde bankdirecteur vrij gaf zichzelf over.

Volgens een politiewoordvoerder is de man mogelijk geestelijk in de war omdat hij met grote financiële problemen kampt en bijna failliet is. Volgens een van de medewerkers van de bank die kort na het begin van de gijzeling mochten vertrekken, was er geen sprake van een klassieke bankoverval waarbij de dader zich zo snel mogelijk uit de voeten probeert te maken met zijn buit. Volgens de bankmedewerker eiste de dader geld en nam hij vervolgens alle tijd om een aantal persoonlijke bankzaken met het aanwezige personeel door te nemen.