Historisch tentenkamp in Kortrijk

Nog tot zondagavond nemen zowat zestig mensen uit Oostenrijk, Nederland, Frankrijk en België deel aan een historisch tentenkamp onder de noemer "Groeningeveld 10 juli 1302" in het Kortrijkse Begijnhofpark. De organisator van het kamp, de vzw De Liebaart, wil hiermee een beeld schetsen van het gewone leven in onze contreien anno 1302. Zaterdagmiddag hadden al honderden mensen het kamp bezocht.

Belga

Woordvoerder Joris De Sutter van De Liebaart zegt dat de vzw op een actieve manier de levensomstandigheden van de gewone mensen rond de periode van de Guldensporenslag onderzoekt en reconstrueert. Deze activiteiten kunnen omschreven worden als "experimentele archeologie".

De deelnemers aan het kamp willen aan den lijve ondervinden hoe het was om toen te leven. Ze dragen de kledij uit die tijd en hanteren replica's van destijdse voorwerpen waaronder kookgerei, werktuigen en wapens. Op houtvuren worden ook de maaltijden bereid.

Zaterdagnacht brengen ze de nacht door in typische tenten uit de 14de eeuw. Organisator De Sutter betreurt dat het initiatief niet werd gesteund door de Vlaamse Gemeenschap of de provincie West-Vlaanderen."Het is natuurlijk geen barbecue", reageert De Sutter verontwaardigd.