Isabelle Adjani en Jean-Michel Jarre: een huwelijk in de maak

De bekende Frans-Algerijnse filmactrice Isabelle Adjani (47) en de toetsenvirtuoos Jean-Michel Jarre (53) hebben trouwplannen. Dat meldt het weekblad Paris-Match donderdag. De voorbereidingen voor het grootse huwelijksfeest zouden al volop aan de gang zijn. "Liefde op het eerste gezicht", zo beschrijven zowel Adjani als Jarre hun relatie.

Belga

Jarre, die wereldbekendheid verwierf als schepper van muziekstukken als "Equinoxe" (1978) en "Oxygène" (1976), was twintig jaar gehuwd met de actrice Charlotte Rampling ("Night Porter", "Sous le Sable") toen hij Adjani leerde kennen. Jarre heeft drie kinderen.

Ook Adjani is niet aan haar proefstuk toe. De actrice met de betoverende argeloze ogen, in België best bekend van haar rollen in "Subway" van Luc Besson, "L'Eté meurtrier" van Jacques Becker en "Nosferatu" van Werner Herzog, heeft ook al twee kinderen, met respectievelijke vaders Bruno Nuytten - de regisseur in wiens biografische prent "Camille Claudel" Adjani in de hoofdrol schitterde - en de Britse acteur Daniel Day-Lewis.