Nederland heeft bezwaar tegen windmolenpark

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat benadrukt dat zijn administratie wel degelijk gekant is tegen het windmolenpark voor de Belgische kust en dat dit een officieel standpunt is.

Belga

Marjan Leicher, woordvoerster van het kabinet van Milieuminister Magda Aelvoet, had te kennen gegeven dat het bericht niet klopte. Volgens haar had het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat nooit contact opgenomen met het kabinet Aelvoet.

Het kabinet van Aelvoet deed dat naar haar zeggen vrijdag zelf via de Nederlandse ambassade. Langs die weg liet de communicatiedienst van de Nederlandse regering dan weten dat het bezwaar niet haar officiële standpunt is en ook niet dat van het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat was, zo zei de woordvoerster van Aelvoet.

"Er is overleg geweest op het niveau van de ambassadeurs", zo zegt de zegsman van het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat daarover. "Daar is duidelijk gemaakt dat wij bezwaar hebben tegen het windmolenpark. We kijken trouwens op dit moment na wat we er concreet kunnen tegen doen", zo zegt hij nog. Hij laat evenwel in het midden of Aelvoet persoonlijk op de hoogte gebracht is van het bezwaar.